11 Απριλίου 2021

Συνηθίσετε να λέτε ο Άγιος Τριαδικός Θεός.

†.Μεγάλη η εορτή των Θεοφανίων, αγαπητοί μου! Και τούτο, γιατί, παράλληλα με την ανάπλαση του πεπτωκότος ανθρώπου, έχουμε και την πλήρη φανέρωση του Αγίου, Τριαδικού Θεού.
   Εδώ θα ήθελα να προσέθετα ότι, πολύ συχνά, μεταξύ σας, ο καθένας μόνος του να ομιλεί περί του Αγίου Τριαδικού Θεού. Διότι ο Οικουμενισμός παρασκευάζει (γιατί αλλιώτικα δε θα μπορούσανε να καταργήσουνε τη θρησκεία), παρασκευάζει μίαν θρησκείαν, κάνοντας έναν Θεό. Τώρα, ποιος θα είν’ αυτός ο Θεός; Των Χριστιανών; Των Βουδιστών; Σε ποιον θ’ ανήκει αυτός ο Θεός; Γι’ αυτόν τον λόγο, επειδή αυτά είναι επί θύραις, είναι πολύ κοντά μας, να συνηθίσουμε να λέμε “ο Άγιος, Τριαδικός Θεός” !! Ώστε να μπορούμε ν’ αντέξουμε αυτήν την προσβολή που θα γίνει.
   Ήδη έχει αρχίσει: όταν λένε: “ε, ένας είναι ο Θεός! Τι θα πει ‘Αλλάχ’; Τι θα πει ‘Χριστός’; Τι θα πει ‘...’ ” . Το βλέπετε, παρακαλώ; Λοιπόν, επειδή εμείς λέμε: “είμεθα Ορθόδοξοι” και, συνεπώς, διατηρούμε την ορθήν ερμηνείαν τού Λόγου τού Θεού, κι εδώ έχουμε τη φανέρωση του Αγίου, Τριαδικού Θεού, βεβαίως, γι’ αυτόν τον λόγο θα πρέπει να κρατήσουμε ως κόρην οφθαλμού το θέμα “ποιος θα είναι αυτός ο Θεός, τον οποίον θα λατρεύουμε;” . Διότι “ο Υιός, ενανθρωπήσας, βαπτίζεται κάτω, εις τον Ιορδάνην. Το δε Πνεύμα, ως Περιστεράν, κατεβαίνον επ’ Αυτόν” μάς γράφει και ο Ευαγγελιστής Λουκάς και ο Ευαγγελιστής Ματθαίος. Και η φωνή τού Πατρός να δίνει τη μαρτυρία: “Συ ει ο Υιός μου ο αγαπητός, εν Σοι ηυδόκησα” .
   Αγαπητοί μου, μέχρι τον ουρανόν κι αν έχω ηθικήν τελειότητα, εάν δεν έχω αληθινή λατρεία στον Αληθινό Θεό, δε σώζομαι! Σας το υπογραμμίζω αυτό!


Απόσπασμα από την 5η ομιλία στην κατηγορία
« Μνήμη Αγίων ».

Όλες οι ομιλίες της Κατηγορίας :" Μνήμη Ἁγίων " εδώ ⬇️http://arnion.gr/index.php/p-thanasios-mytilina-os/milies-p-thanasiou/diafora-uemata/mnhmh-agivn↕️https://youtube.com/playlist?list=PLxBsMI6pr40qFnx_UZ0gQ-sphclbJ6E6y

Απομαγνητοφώνηση : Μαρία Δερμιτζάκη:
https://youtube.com/@orthodoxaskirtimata

🔸Επεξηγηματικό βίντεο Ασπάλαθου.
https://youtu.be/8tNfAHRkTCk

__⬇️Playlist "Ασπάλαθου".⬇️__
https://aspalathos21.blogspot.com/2021/07/blog-post_83.html?m=0

📃Απομαγνητοφωνημένες ομιλίες του πατρός Αθανασίου. ⬇️
https://athanasiosamvonas.blogspot.com/2021/04/blog-post_15.html?m=1

📜 Αποσπάσματα ομιλιών πατρός Αθανασίου ⬇️
https://athanasioslogos.blogspot.com/?m=0

__⬇️ Facebook ⬇️__
https://www.facebook.com/groups/1637818926362004/?ref=share

Κατάλογος ομιλιών πατρός Αθανασίου Μυτιληναίου.
https://drive.google.com/file/d/1JmrxaObMVyTA4_pS5yuMaQdoBf8-LwBP/view?usp=drivesdk

†.Πρός Δόξαν τοῦ Ἁγίου Τριαδικοῦ Θεοῦ.