29 Ιουνίου 2021

Οι Εκτρώσεις.

†.Κύριε «Δὸς αὐτοῖς καρπὸν κοιλίας, καλλιτεκνίαν.. καὶ ἴδωσιν υἱοὺς τῶν υἱῶν αὐτῶν»
Τι όμορφα που τα λέει εδώ, πόσο ρεαλιστικός είναι ο χριστιανισμός. Δέν αφήνει πτυχή αγαπητοί μου, που να μην την πιάσει. Σαν να λέμε: "Μή λες για εκείνο είναι αμαρτία. Μή μιλάς για εκείνο είναι αμαρτία." Μας θυμίζει εκείνο πάλι των αιρετικών «μὴ ἅψῃ μηδὲ γεύσῃ» (Κολ. 2,21) Μήν αγγίξεις, μήν πιάσεις, αμαρτία αυτό αμαρτία εκείνο. Εδώ εύχεται για τον καρπό της κοιλίας.
Να αποκτήσουν παιδιά. Όχι μόνο παιδιά, εύχεται και δια την καλλιτεκνία. Καλλιτεκνία σημαίνει, για τα καλοκαμωμένα παιδιά. Γεροδεμένα, υγιή και όμορφα παιδιά. Και να δούν Κύριε το ζεύγος αυτό, λέγει ο ιερεύς, τα παιδιά των παιδιών των. Δηλαδή, να γίνετε παππούδες και να δείτε και εγγόνια. Πόσο ευτυχείς μερικοί άνθρωποι, βλέπουνε και δισέγγονα. Είναι μία ευλογία, που ήταν τόσο σημαντική στην Παλαιά Διαθήκη.
   Πράγματι, με την βιολογική ένωση του ανδρός και της γυναικός, βλέπουμε την φανέρωση του Θεού δημιουργού μέσα, εις την Ιστορία. Βλέπουμε, ο Θεός να συνεχίζει το δημιουργικό του έργο, μέσα εις τον χρόνο. Τι υπέροχο πράγμα. Οι σύζυγοι συνεργάτες, αυτου του Θεού. Λέγει ο Αδάμ όταν είδε το πρώτο του παιδί, τον Κάϊν, στην Παλαιά Διαθήκη, παρακαλώ να διαβάσετε την Αγία Γραφή, είναι θησαυρός. Παρακαλώ να διαβάζουμε.  Λέγει εκεί, όταν ο Αδάμ είδε το πρώτο του παιδί είπε: « ἐκτησάμην ἄνθρωπον διά τοῦ Θεοῦ.» (Γεν. 4,1)
Απέκτησα άνθρωπο σύμφωνα με τη δική μου εικόνα από τον Θεό. Δηλαδή, απέκτησα ένα δημιούργημα που μου μοιάζει, είπε ο Αδάμ, αλλά αυτό εγώ απορώ πώς έγινε το παιδί, μυστήριο, αυτό ο Θεός το έκανε. Συνεπώς, εδώ τί ομολογεί ο Αδάμ τον εαυτό του;  Ομολογεί τον εαυτό του, ότι έχει συνεργάτη τον Θεό, ή καλύτερα, ο Θεός έχει συνεργάτη τον Αδάμ. Οι γονείς λοιπόν, είναι συνδημιουργοί του Θεού, είναι συνεργάτες του Θεού.
   Ακόμη, είναι και η υπερφυσική όψη του γάμου. Τα παιδιά αυτά, θα πληρώσουν την Βασιλεία του Θεού. Θα γεμίσουν την Βασιλεία του Θεού με αγίους. Μή σας φανεί παράξενο, το 25ο παιδί μιας οικογένειας, που ήταν μία κοπέλα ονόματι Αικατερίνη, εις την Ισπανία, έγινε αγία. Θα υποψιαζόταν η οικογένεια αυτή, ότι το 25ο παιδί θα γινότανε αγία, και θα έμπαινε στη Βασιλεία του Θεού; Τα παιδιά του Βασιλείου, του πατρός του Μεγάλου Βασιλείου, ήσαν άγια παιδιά. Η Εκκλησία μας, εορτάζει επισήμως τρείς. Τι μεγάλο πράγμα, από την ίδια οικογένεια τρία παιδιά άγιοι επισήμος. Ο Μέγας Βασίλειος, ο άγιος Γρηγόριος ο Νύσσης, και η αγία Μακρίνα. Μεγάλο πράγμα.
   Εν τούτοις, ενώ η Εκκλησία μας εύχεται «καρπόν κοιλίας», παιδιά καλοκαμωμένα, «καλλιτεκνία», παιδιά που να πάνε στην Βασιλεία του Θεού, ενώ εύχεται να δουν εγγόνια οι σύζυγοι, μπροστά σ' αυτήν την ωραιότατη πραγματικότητα των αιτημάτων της Εκκλησίας, πώς ανταποκρίνονται οι σύζυγοι;
Να πώς ανταποκρίνονται, στην πλειονότητα: Με δύο σημεία, με δύο απαντήσεις. Πρώτη απάντηση: παρεμπόδιση της συλλήψεως! Δεύτερη απάντηση: έκτρωση! Αυτές είναι οι απαντήσεις που δίνουν οι σύζυγοι που πήραν στα κεφάλια τους στέφανα χριστιανικού γάμου! Ω... φοβερό!
   Ωστόσο δεν θα μείνω σ' αυτά. Ιδίως στο πρώτο δεν θα μείνω· μόνο το ανέφερα. Θα μείνω λίγο στο δεύτερο. Και θα μείνω με το να διαβάσω από μία εγκύκλιο, που ήδη αναγνώσθηκε στις εκκλησίες μας κάπου τον Σεπτέμβρη, Οκτώβρη. Είναι μία παραινετική εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, και αναφέρεται ακριβώς στο θέμα αυτό. Επιτρέψατέ μου ένα απόσπασμα.
   «Μία από τας κυριωτέρας αιτίας της θλιβεράς και ανησυχητικής αυτής πραγματικότητος είναι η επιδημία των παρανόμων εκτρώσεων, αι οποίαι συνήθως διενεργούνται υπό ελλήνων ιατρών ή μαιών, παρ' όλον ότι τούτο έρχεται εις αντίθεσιν προς την διδασκαλίαν της Εκκλησίας, τους νόμους του κράτους, τον ιπποκράτειον όρκον του ιατρού (Ο Ιπποκράτης έζησε τον 6ο με 5ο αιώνα π.Χ., αν θυμάμαι καλά, και όχι Χριστιανός. Και αγαπητοί μου, ρητώς το λέει αυτό. Κάπου διάβαζα κάποτε τον όρκο του, κι έμεινα κατάπληκτος. Αν βγάζατε το όνομα Ιπποκράτης και κάνατε μετάφραση, θα λέγατε ότι τον όρκο αυτό τον έγραψε χριστιανός γιατρός, και μάλιστα γιατρός χριστιανός των πρώτων αιώνων! Λέει λοιπόν κάπου: «Πρόσεξε· μη δώσεις φάρμακο σε έγκυο γυναίκα και φθείρεις το έμβρυο!». Τι ωραία προτροπή! Όταν οι σημερινοί γιατροί, -όχι όλοι. Δόξα σοι, ο Θεός, όχι όλοι! Ευτυχώς γιατί αλλοίμονό μας αν ήταν όλοι- καταπατούν τον όρκο του Ιπποκράτους. )
και τας ηθικάς αρχάς του ατόμου και της κοινωνίας.
   Πλείστοι σύζυγοι εις την πατρίδα μας έχουν παρασυρθή υπό του επιδημικού κύματος των εγκληματιών εκτρώσεων, και διαπράττουν το έγκλημα της εξοντώσεως του καρπού των σπλάχνων των! Εκατόν χιλιάδες (η ομιλία αυτή εκφωνήθηκε το 1969. Σήμερα 2021, ξεπερνούν τις 300.000) και πλέον κυοφορούμενων εμβρύων και τρυφερών βλαστών φονεύονται κατ' έτος εις την πατρίδα μας, ως μαρτυρούν αι στατιστικαί. (Εκατό χιλιάδες εκτρώσεις τον χρόνο!... Μάλιστα! Δηλαδή μιάμιση Λάρισα πηγαίνει στους οχετούς!...)
Η εφάμαρτος και εγκληματική αυτή ενέργεια δεν απειλεί μόνον την επιβίωσιν του ελληνικού έθνους, αλλά πλήττει καιρίως και αυτήν ταύτην την οικογενειακήν έστίαν, ήτις αποτελεί το ζωτικόν κύτταρον εις τον οργανισμόν του έθνους. Πολλά εκατομμύρια δραχμών, τα οποία θα ηδύναντο να χρησιμοποιηθούν διά την βελτίωσιν της ζωής της οικογενείας, εξοδεύονται διαρπαζόμενα υπό των ενεργούντων τας εκτρώσεις ιατρών. Έπειτα αι εκτρώσεις δημιουργούν -προσέξτε κι αυτό- αθεράπευτα ψυχικά τραύματα και πλέγματα πιεστικής ενοχής εις την συνείδησιν πολυαρίθμων γονέων και του θεράποντος αυτών ιατρού. Δημιουργούν τύψεις εις την συνείδησιν, μαρασμόν εις την καρδίαν, θλίψιν και στενοχωρίαν εις την ψυχήν, βαρείαν και καταθλιπτικήν ενοχήν, ήτις προέρχεται εκ του ότι δι' αυτών αφαιρείται μία ζωή άνευ δικαιώματος και παρά πάντα θείον και ανθρώπινον νόμον. Τοιουτοτρόπως η ειρήνη και η χαρά εξαφανίζονται εκ της οικογενείας εκείνης, εις την οίκίαν της οποίας πλανώνται αι σκιαί των ανθρωπίνων υπάρξεων, αίτινες εθυσιάσθησαν εις τον Μολώχ του εγωισμού ορισμένων ανθρώπων. Το αίμα των φονευμένων πλασμάτων του Θεού βοά και κράζει ενώπιον του θρόνου του Θεού και ταράσσει και αναστατώνει την ψυχήν των παιδοκτόνων γονέων και ιατρών, οι οποίοι κατεπάτησαν θείους και ανθρωπίνους νόμους».

    «φωνὴ αἵματος τοῦ ἀδελφοῦ σου βοᾷ πρός με ἐκ τῆς γῆς. (Λέγει ο Θεός)/καὶ νῦν ἐπικατάρατος σὺ/στένων καὶ τρέμων ἔσῃ ἐπὶ τῆς γῆς.» (Γεν. 4, 10 - 12) Είπε εις τον Κάϊν.
Αίμα ανθρώπου μού φωνάζει από την γη! Κι εσύ που έκανες το έγκλημα, λέγει στον Κάϊν, και σκότωσες τον αδελφό σου, επικατάρατος να είσαι· να στενάζεις και να τρέμεις όπου κι αν πατάς στη γη!


Απόσπασμα από την 6η ομιλία στην κατηγορία « Τό Μυστήριον τοῦ Γάμου ».

Όλες οι ομιλίες της Κατηγορίας « Τό Μυστήριον τοῦ Γάμου » εδώ ⬇️.http://arnion.gr/index.php/p-thanasios-mytilina-os/milies-p-thanasiou/diafora-uemata/to-mysthrion-toy-gamoy↕️https://youtube.com/playlist?list=PLxBsMI6pr40pr463h9GA82a_vWnGqXkUx

Πηγή :
π. Αθανασίου Μυτιληναίου.
ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ ΣΠΛΑΧΝΟ ΣΟΥ.
Αποσπάσματα απομαγνητοφωνημένων Ομιλιών
Εκδόσεις "Ορθόδοξος Κυψέλη"
Θεσσαλονίκη.

Όλες οι ομιλίες της Κατηγορίας :
" Τό Μυστήριον τοῦ Γάμου " εδώ ⬇️

__⬇️Playlist "Ασπάλαθου".⬇️__
https://aspalathos21.blogspot.com/2021/07/blog-post_83.html?m=0

📃Απομαγνητοφωνημένες ομιλίες του πατρός Αθανασίου. ⬇️
https://athanasiosamvonas.blogspot.com/2021/04/blog-post_15.html?m=1

📜 Αποσπάσματα ομιλιών πατρός Αθανασίου ⬇️
https://athanasioslogos.blogspot.com/?m=0

__⬇️ Facebook ⬇️__
https://www.facebook.com/groups/1637818926362004/?ref=share

Κατάλογος ομιλιών πατρός Αθανασίου Μυτιληναίου.
https://drive.google.com/file/d/1JmrxaObMVyTA4_pS5yuMaQdoBf8-LwBP/view?usp=drivesdk

†.Πρός Δόξαν τοῦ Ἁγίου Τριαδικοῦ Θεοῦ.

Φωτογραφίες πατρός Αθανασίου Μυτιληναίου.