11 Απριλίου 2021

Πρέπει νά ήμαστε πιστοί όχι εύπιστοι.

†.Καὶ ἐδόθη αὐτῷ (ποιο αυτώ; Δοτική. Τω Ψευδοπροφήτη. Δηλαδή εις τον Ψευτοπροφήτην) πνεῦμα δοῦναι τῇ εἰκόνι τοῦ θηρίου, ἵνα καὶ λαλήσῃ ἡ εἰκὼν τοῦ θηρίου καὶ ποιήσῃ, ὅσοι ἐὰν μὴ προσκυνήσωσι τῇ εἰκόνι τοῦ θηρίου, ἵνα ἀποκτανθῶσι. Αλλο σημείο εδώ λοιπόν του Ψευδοπροφήτου είναι η ζωοποίησις της εικόνος του Αντιχρίστου με το να την καταστήσει ομιλούσα προκειμένου να προσκυνηθεί. Παράξενο, παράξενο! Νά γίνει δηλαδή η εικόνα του Αντιχρίστου, να ζωγραφισθεί η εικόνα του Αντιχρίστου και η εικόνα αυτή να αρχίση να ομιλεί. Πώς θα ομιλεί;

   Λέγει ο Ανδρέας Καισαρείας. Γιατί όλοι οι ερμηνευται και οι νεώτεροι ανατρέχουν εις την Ιστορία, εφ’ όσον η παρουσία του Ψευδοπροφήτου και του Αντιχρίστου, σας ανέφερα είναι σ’ όλους τους αιώνες. Λέγει λοιπόν ο άγιος Ανδρέας Καισαρείας: » Ιστόρηται πολλάκις γοητείας λαλήσαι δι’εικόνων και ξοάνων διά τε Απολλωνίου (του Τυανέως εννοείται) διά τε ετέρων, δαίμονας, οίμαι δέ καί διά νεκρών σωμάτων.»

   Υπήρξαν μεγάλοι μάγοι μέσα στην Ιστορία, ο Σίμων ο μάγος, ο Απολλώνιος ο Τυανεύς, περίφημος μάγος, καταπληκτικός. Κάποτε βρέθηκε στην Αλεξάνδρεια ο Απολλώνιος ο Τυανεύς, και για μια στιγμή μένει σε μια μετέωρη στάση, και λέγει: «Αυτήν την ώρα δολοφονείται ο Αυτοκράτωρ.» Ύστερα από ένα μήνα που ήρθε πλοίο από την Ιταλία, εδόθηκε είδηση ότι ο αυτοκράτωρ,την ιδίαν μέρα και ώρα που είπε ο Απολλώνιος ο Τυανεύς είχε δολοφονηθεί ο αυτοκράτωρ. Αυτά όμως, δεν είναι περίεργα. Διότι ο πνευματισμός είναι ένα πάρα πολύ πρόχειρο παράδειγμα. Εκπλήσσεσθε πώς μια εικόνα μπορεί να ομιλεί; Δέν έχετε παρά να πάτε- μήν πάτε ποτέ, Θεός φυλάξοι, έκφραση είναι- σέ μιά πνευματιστική συνεδρίαση να δείτε πώς τα αντικείμενα μπορούν να ομιλούν, να κινούνται και να εκφράζουν σκέψιν. Από το πιό θα λέγαμε αρχάριο και στοιχειώδες τραπεζάκι του πνευματισμού, που εγώ θα ευχόμουνα κανείς να μην είχε πάει, φοβάμαι όμως μήπως από τους φίλους ακροατές, ίσως νάχουν βρεθεί, ιδίως γυναίκες. Και το κάνουν αυτό σαν μιά τρόπον τινά, σαν μια διασκέδαση, Να ρωτήσουμε το τραπεζάκι να μας πει μερικά πράγματα Δεν είναι παρά ένα μικρό τραπεζάκι που βάζουν τα χέρια τους επάνω, και το τραπεζάκι αυτό αρχίζει να μετακινείται να ανασηκώνει και να χτυπάει το πόδι του ή τα πόδια του και να δίνει συνθηματικές απαντήσεις, όπως επί παραδείγματι αν θα βρέξει αύριο. Να πούμε δε στο τραπεζάκι,αν θα βρέξει να χτυπήσει δυο φορές, αν δεν βρέξει να χτυπήσει μια φορά κάτω τα πόδια, και να χτυπάει το πόδι αναλόγως. Και έτσι να πραγματοποιείται την άλλη μέρα ο καιρός για τον οποίον ζητούσαμε πληροφορία από το τραπεζάκι. Το τραπέζι έχει συνείδηση; Μπορεί να μιλάει; Να απαντάει δηλαδή; Έχει σκέψη; Αν είναι δυνατόν! Είναι ο διάβολος αγαπητοί μου, είναι ο διάβολος πού μιλάει διά του τραπεζιού που δίνει αυτές τις πληροφορίες, Είναι ο διάβολος, είναι ο διάβολος! ‘Ετσι έχουμε αντικείμενα που μετακινούνται, έχομε αντικείμενα τα οποία δημιουργούν μουσικήν. Να βγαίνει μέσα από ένα καλάθι μουσική. Να γίνονται πετροβολητά. Τα αντικείμενα να παίρνουν διαφορετικό βάρος. Αντικείμενα βάρους ενός κιλού να γίνονται βάρους 100 κιλών. Και αντικείμενα βάρους 100 κιλών να γίνονται βάρους ενός κιλού κ.ο.κ. Μήν σας φαίνεται παράξενο. Αυτά γίνονται συνεχώς. Διαβάστε βιβλία σχετικά θα το δείτε αυτό. Μην πάτε ποτέ σε πνευματιστική συνεδρίαση, που συμβαίνουν αυτά, διότι θα κάνατε πολύ μεγάλη αμαρτία. Έστω κι από περιέργεια αν πηγαινε κανείς, να το ξέρετε, ειδοποιώ. Αλλά σας το είπα δεν έχετε παρά να πάτε, σαν σχήμα λόγου, για να σας πω οτι τι το εκπληκτικόν δηλαδή, τι το εκπληκτικόν. 

   Έτσι οι άνθρωποι, θα το λεγα έτσι σήμερα, όταν πια ο πνευματισμός βγεί στο πεζοδρόμιο, όταν δηλαδή πνευματιστικώ τω τρόπω, θα ενεργεί ο Ψευδοπροφήτης, όπως και ενεργούν σήμερα οι ψευδοπροφήται πνευματιστικώ τω τρόπω και κάνουν θαύματα,τί το περίεργο να πλανώνται οι άνθρωποι. Και να πούν, ιδού η αλήθεια, η εικόνα αυτή ομιλεί. Ιδού η αλήθεια. Αυτός, ο Αντίχριστος δηλαδή, είναι αληθής. Θα τον προσκυνήσουν λοιπόν, μάλιστα, επιτρέψτε μου εδώ σαν παρένθεση να σας έλεγα και το εξής: ότι ακόμη και σε πνευματικά πράγματα δικά μας, της πίστεώς μας, θρησκευτικά πράγματα, όταν σας πουν κάτι, δεν δείχνετε πίστη, αλλά ευπιστία. Αγαπητοί μου δεν σας λέγω να είσαστε άπιστοι άνθρωποι, Θεός φυλάξοι,όχι όμως εύπιστοι. ‘Οχι με την πρώτη ευκολία, όταν μας παρουσιάσουν κάτι να το προσκυνήσουμε. Τo ακούτε αυτό σας παρακαλώ; Είναι μερικοί άνθρωποι του αγυρτικα κινούνται. Αγυρτικά κινούνται. Όταν παρουσιάζουν, δέν ξέρω, ότι αυτός ο σταυρός έπαθε μίαν αλλοίωσιν επί παραδείγματι, θυμάμαι, θυμάμαι κάποτε μια τέτοια περίπτωση που ένας και δυστυχώς ήτο και ιερεύς, στην Αθήνα και συνεργάζετο μ’ έναν μάγο ο οποίος έφτιαχνε σταυρούς από ειδικό ξύλο, γιατί αυτό του υπαγόρευε η μαγική του τέχνη -από τον Όλυμπο αυτό το ξύλο, δεν θυμάμαι τι ξύλο ήταν- κι έκανε σταυρούς και με τον τρόπον αυτόν υποστήριζε μερικά πράγματα, ότι οι σταυροι αυτοί πετυχαίνουν εκείνο κι εκείνο. Καί τούς ανθρώπους τούς έστελνε αυτός ο ιερεύς, πήγαιναν να εξομολογηθούν και τους έστελνε ο ιερεύς σ’ αυτόν τον άνθρωπο που ήτανε μάγος! Ξέρετε τι θα πει να πάς να εξομολογηθείς και να σε στείλει σ’ έναν τέτοιο μάγο ο ιερεύς; Να φυλάξει ο Θεός! Σας φαίνεται περίεργον; Καθόλου περίεργον! Τι νομίζετε ότι είναι οι «φωτισμένες” που υπάρχουνε στην Αθήνα; Τι νομίζετε ότι είναι; Ή ακόμη δεν το ξέρατε, που αυτήν την Αθανασία Κρικέτου την επισκέπτοντο και ιερείς και επίσκοποι ακόμη. Και την παρεδέχοντο ιερείς και επίσκοποι ακόμη! Και τι ήταν; Το λεγόμενο,το φαινόμενο αυτό, πως λέγεται στην ιατρική, δερμογραφία κάπως έτσι λέγεται, που όταν επάνω στο δέρμα κανείς μ’ ένα αντικείμενο αιχμηρόν άμα χαράξει ελαφρώς ερεθίζεται και παρουσιάζει διάφορα σχέδια, γραμματα, ότι κανείς θα κινήσει με το αιχμηρό όργανο επί του δέρματος. Δερματογραφία, έτσι λέγεται. Και το εκμεταλλευόταν αυτή η γυναίκα χρόνια ολόκληρα. Για να πλανά τούς ανθρώπους. Τί το περίεργο,τι το παράξενο; Αδελφοί μου προσέχετε! Θα είμαστε πιστοί, όχι εύπιστοι! Όταν ο άλλος σας φέρνει σταυρό κι όταν λέει ξέρεις να έχει κι ετούτο κι εκείνο, ή μια εικόνα ή ένα αντικείμενο, προσοχή! Πολλοί πλάνοι υπάρχουνε στον κόσμο. Πολλοί πλάνοι. Θέλει πάρα πολλή προσοχή, τα μάτια μας να είναι ανοιχτά γιά να μην πλανηθούμε και προσκυνήσουμε, αντί τον Χριστό, προσκυνήσουμε τον διάβολο.


Απόσπασμα από την 55η ομιλία στο βιβλίο της Καινής Διαθήκης « Ιερά Αποκάλυψις ».

Όλες οι ομιλίες της Κατηγορίας :
" Ἱερά Ἀποκάλυψις " εδώ ⬇️
http://arnion.gr/index.php/p-thanasios-mytilina-os/milies-p-thanasiou/kainh-diauhkh/iera-apokalycis
↕️
https://youtube.com/playlist?list=PLxBsMI6pr40qa7vUvidbEX6OBGq3b9WeV

🔸Επεξηγηματικό βίντεο Ασπάλαθου.
https://youtu.be/8tNfAHRkTCk

__⬇️Playlist "Ασπάλαθου".⬇️__
https://aspalathos21.blogspot.com/2021/07/blog-post_83.html?m=0

📃Απομαγνητοφωνημένες ομιλίες του πατρός Αθανασίου. ⬇️
https://athanasiosamvonas.blogspot.com/2021/04/blog-post_15.html?m=1

📜 Αποσπάσματα ομιλιών πατρός Αθανασίου ⬇️
https://athanasioslogos.blogspot.com/?m=0

__⬇️ Facebook ⬇️__
https://www.facebook.com/groups/1637818926362004/?ref=share

Κατάλογος ομιλιών πατρός Αθανασίου Μυτιληναίου.
https://drive.google.com/file/d/1JmrxaObMVyTA4_pS5yuMaQdoBf8-LwBP/view?usp=drivesdk

†.Πρός Δόξαν τοῦ Ἁγίου Τριαδικοῦ Θεοῦ.