11 Απριλίου 2021

Τα «θηρία» των εσχάτων. ★★★★★


 †.Τα θηρία της γης είναι η τετάρτη απειλή.  Βεβαίως, πάντοτε υπήρχαν τα θηρία της γής, τα οποία έβλαπταν τους ανθρώπους, αλλά εδώ πρόκειται πάλι, περί εκτάκτων περιπτώσεων.

Θα μου πείτε, "τα θηρία της γής", δηλαδή;  Δηλαδή θα πληθύνουν τα λεοντάρια, οι αρκούδες, οι τίγρεις, τα φίδια και θα 'ρθούν, θα μπαίνουν μέσα στις πόλεις μας και θα μας δαγκώνουν και θα πεθαίνουνε, μήπως κάπως έτσι; Αγαπητοί κατ' αρχάς να δούμε τούτο, ότι τα θηρία στέλνονται, είς περίπτωσιν αποστασίας και είναι μία πληγή, το ότι στρέφονται εναντίον του ανθρώπου, ενώ ετάχθησαν να υπηρετούν τον άνθρωπο. Διαβάζουμε είς το Λευιτικόν τα εξής : «καὶ ἀποστελῶ ἐφ᾿ ὑμᾶς
- θα σας στείλω, λέγει ο Θεός -
τὰ θηρία τὰ ἄγρια τῆς γῆς καὶ κατέδεται ὑμᾶς - θα σας καταφάνε - καὶ ἐξαναλώσει τὰ κτήνη ὑμῶν, - και θα σας καταστρέψουν τα βουκόλιά σας, τα κτήνη σας - καὶ ὀλιγοστοὺς ποιήσω ὑμᾶς, - Θα σας κάνω λίγους ένεκα των θηρίον -
καὶ ἐρημωθήσονται αἱ ὁδοὶ ὑμῶν.» - οι δρόμοι σας στις πόλεις μέσα, θα ερημώσουν από τους κατασπαραγμούς των θηρίων -
(Λευ. 26,22)

Ο δε Ιεζεκιήλ λέγει :
«.. ῥομφαίαν - πόλεμος δηλαδή - καὶ λιμὸν - πείνα - καὶ θηρία πονηρὰ καὶ θάνατον, - θανατικόν - ἐξαποστείλω ἐπὶ Ἱερουσαλὴμ τοῦ ἐξολοθρεῦσαι ἐξ αὐτῆς ἄνθρωπον καὶ κτήνος» - θα εξολοθρεύσω και ανθρώπους και ζώα - (Ιεζ. 14,21)

Αγαπητοί μου, φαίνεται ότι δέν είναι μόνο τα γνωστά θηρία του δάσους, που είναι το λιοντάρι, η τίγρης κτλ, είναι κάποια άλλα θηρία, τα οποία είναι χειρότερα από τα λεοντάρια. Πρώτα - πρώτα είναι η έξαρσης των εντόμων, όπως είναι τα ποικίλα έντομα, όπως είναι οι μύγες, όπως είναι τα κουνούπια, που είναι αυτά τα έντομα φορείς ασθενειών και που μπορούν πραγματικά αυτά, να χαρακτηριστούν θηρία και που μπορούν να επιφέρουν πραγματικά, πολύ μεγάλη καταστροφή. Επιφέρουν καταστροφή αυτά τα έντομα και είς την γεωργία, αλλά και είς τα ζώα. Αλλά μου φαίνεται τα φοβερά θηρία που θα εξαποστείλει ο Θεός είναι, τί λέτε είναι; Τα μικρόβια!
Ποιός τα δημιούργησε τα μικρόβια;
Τα μικρόβια αγαπητοί μου δεν έγιναν τώρα, τα μικρόβια έγιναν, την εποχή που ο Θεός εδημιούργησε τα όντα. Είναι οι μικροοργανισμοί, αλλά τα ετήρησε διά την τιμωρίαν των παραβατών και αποστατών του νόμου του. Θα σας πώ ένα παράλληλο χωρίο.
Λέει ο Απόστολος Πέτρος, ότι τηρεί ο Θεός πύρ (τηρεί, δηλαδή φυλάγει ο Θεός πυρ), μέσα σε αυτή την ύλη
- ακούστε έκφραση παρακαλώ - φυλάσσει ο Θεός πυρ μέσα στην ύλη, η οποία θα βγεί από την ύλη να κατακαύσει τους ασεβείς.
(οἱ δὲ νῦν οὐρανοὶ καὶ ἡ γῆ τῷ αὐτοῦ λόγῳ τεθησαυρισμένοι εἰσὶ πυρὶ τηρούμενοι εἰς ἡμέραν κρίσεως καὶ ἀπωλείας τῶν ἀσεβῶν ἀνθρώπων. "Β Πε. 3,7")

Σήμερα ξέρομε, ότι και η ύλη περιέχει ενέργεια, φοβερή ενέργεια. Αυτή φαίνεται η ενέργεια, η οποία τετήρηται, είναι φυλαγμένη μέσα στην ύλη, ο Θεός θα την εβγάλει από την ύλη που θα τιμωρήσει τους ασεβείς και ταυτοχρόνως ολόκληρη η δημιουργία θα αλλάξει και θα γίνει καινούρια.
Από παλαιόν είς καινόν ουρανόν και από παλαιά γή είς καινήν γήν, όπως λέγει και το βιβλίο της Αποκαλύψεως και ο Ησαϊας ο προφήτης κτλ.

Ώστε το εκείνο το "τετήρηται" έχει φυλάξει, θα μπορούσαμε να το πούμε και δια τα μικρόβια, ότι τα μικρόβια τετήρηται είς τιμωρίαν των ασεβών, των απίστων, των αποστατών. Βεβαίως τα μικρόβια έγιναν από τον Θεό, αλλά δεν είχαν εντολή να βλάψουν τον άνθρωπο,
τώρα, ο Θεός εξαποστέλει τα θηρία που λέγονται μικρόβια, να βλάψουν τον άνθρωπο,
να τον τιμωρήσουν. Και να βλέπετε μικρόβια που δεν τάπιασε ακόμη το μάτι μας, αυτά που σήμερα τα λέμε ιούς. [...] Αυτά τώρα έρχονται και μας προσβάλλουν. Και το χειρότερο, αυτά που δέν τα βλέπουμε, έρχονται να μας ρίξουν χάμω, εμάς του αλαζόνας. 
Που σηκωθήκαμε στα δάχτυλα των ποδιών μας και ορθώσαμε τον τράχηλό μας, να πούμε στον ουρανό,"δεν υπάρχει Θεός". 
Τί ειρωνία !
Ο άνθρωπος ο αλαζών, να πέφτει κάτω νεκρός από ένα αθέατο θηρίο που λέγεται μικρόβιο, που λέγεται ιός.

Αγαπητοί μου και αυτό φαίνεται ότι έπρεπε να γίνει αντικείμενο προφητείας. Πάντως είναι αξιοσημείωτο, χωρίς να πρόκειται περί  συμπτώσεως, ότι είς την πληγήν της τετάρτης λύσεως της σφραγίδος, έχομε μία συσσωρευτική χρήση του αριθμού 4.
Τετάρτη  σφραγίς, τέταρτον ζώον, τέσσερις πληγές, το έν τέταρτο των ανθρώπων θα πεθάνει, δέν είναι τυχαίο αυτό. Πάλι θα επαναλάβω, ό, τι απ' αρχής και ετονίσαμε, ότι η πλήρωσης των τεσσάρων πληγών, είναι κυκλική, με πύκνωση προς τα έσχατα. Και φαίνεται, ότι ο 20ος αιών, φαίνεται ότι είναι η αρχή αυτής της πυκνώσεως.
Γι' αυτόν λοιπόν τον λόγο, ας προσέξουμε αγαπητοί μου,  μήπως εβρισκόμεθα, είς την αρχή αυτών των δεινών.


Απόσπασμα από την 30η ομιλία στο βιβλίο της Καινής Διαθήκης « Ιερά Αποκάλυψις ».

Όλες οι ομιλίες της Κατηγορίας :
" Ἱερά Ἀποκάλυψις " εδώ ⬇️
http://arnion.gr/index.php/p-thanasios-mytilina-os/milies-p-thanasiou/kainh-diauhkh/iera-apokalycis
↕️
https://youtube.com/playlist?list=PLxBsMI6pr40qa7vUvidbEX6OBGq3b9WeV

Απομαγνητοφώνηση : Αθανάσιος Άμβωνας.

🔸Επεξηγηματικό βίντεο Ασπάλαθου.
https://youtu.be/8tNfAHRkTCk

__⬇️Playlist "Ασπάλαθου".⬇️__
https://aspalathos21.blogspot.com/2021/07/blog-post_83.html?m=0

📃Απομαγνητοφωνημένες ομιλίες του πατρός Αθανασίου. ⬇️
https://athanasiosamvonas.blogspot.com/2021/04/blog-post_15.html?m=1

📜 Αποσπάσματα ομιλιών πατρός Αθανασίου ⬇️
https://athanasioslogos.blogspot.com/?m=0

__⬇️ Facebook ⬇️__
https://www.facebook.com/groups/1637818926362004/?ref=share

Κατάλογος ομιλιών πατρός Αθανασίου Μυτιληναίου.
https://drive.google.com/file/d/1JmrxaObMVyTA4_pS5yuMaQdoBf8-LwBP/view?usp=drivesdk

†.Πρός Δόξαν τοῦ Ἁγίου Τριαδικοῦ Θεοῦ.