11 Απριλίου 2021

Ο λόγος που οι Εβραίοι θα αποδεχθούν τον Αντίχριστο.

†. Πιστεύω θα θυμάστε όταν πέρυσι την άνοιξη σας είχα αναφέρει ένα περιστατικό που μου είχε διηγηθεί ο κύριος Σωτηρόπουλος, ο κύριος Νικόλαος Σωτηρόπουλος, Θεολόγος του "Σταύρου". Είχε έρθει στη Λάρισα είχε κάνει μία ομιλία εδώ στον Σάπφειρο και ήλθε στο μοναστήρι, τον φιλοξενήσαμε, και μου είπε αυτό που τότε σας είχα πεί και δεν μπορούσα να το κρατήσω περισσότερο, ήθελα να σας το πώ αμέσως, αν και ήταν κάτι που ανήκε σ' αυτό το σημείο που σήμερα αναλύουμε. Με δυο λόγια θα σας το ξαναπώ.
   Κάποιος Ορθόδοξος ιερέας στην Αμερική, του είπε ότι ετοιμάζουν οι τράπεζες της Αμερικής μία μέθοδο ταυτότητος των καταθετών, διοτί σήμερα για να πάρεις χρήματα από την τράπεζα, να κάνεις μία ανάληψη χρημάτων φυσικά θα πας με την ταυτότητά σου και τα λοιπά, ετοιμάζουν μία μέθοδο ώστε η ταυτότητα να είναι ανεξιτήλως χαραγμένη στο δεξί χέρι ή στο μέτωπο με ακτίνες laser. Οπότε στο χέρι σου όταν θα είναι αυτή η σφραγίδα δεν φαίνεται εξωτερικά τίποτε, πρέπει να βάλεις το χέρι σου σε ένα ειδικό μηχάνημα για να γίνει η αποκάλυψη της σφραγίδος  ότι είσαι εσύ αυτος που είσαι. Και αυτό βέβαια σας είπα θα είναι ανεξίτηλο. Ή στο χέρι το δεξί ή στο μέτωπο. Θα είναι δύο αριθμοί ένας γενικός και ένας ατομικός. Ο γενικός αριθμός θα είναι το 666 και ο ατομικός αριθμός θα είναι ο αριθμός μητρώου σου πού είσαι στα κατάστιχα της τραπέζης ως καταθέτης. Θα είναι ο ατομικός σου αριθμός. Θα μου πείτε, γιατί να χρησιμοποιηθούν δύο αριθμοί; Άς πούμε ότι είναι έξυπνος τρόπος αυτός, μία ταυτότητα ανεξίτηλη που κανείς με τον τρόπο αυτό ό,τι και να κάνει, ότι είναι τα δακτυλικά μας αποτυπώματα επί παραδείγματι, που όπως και όπου να κινηθεί θα δώσει μία πιστότητα της ταυτότητός του. Δέν θα ήταν αρκετό να τεθεί ένας μόνο αριθμός; Ο ατομικός αριθμός; Τί θα χρειαζόταν ο γενικός αριθμός; Το 666; Αγαπητοί μου εδώ υπάρχει κάτι το καταπληκτικό.

   Όπως θα ξέρετε τα χρήματα, τα πολλά χρήματα που διακινούνται μέσα στις αγορές του κόσμου ολοκλήρου, ανήκουν σε χέρια Εβραϊκά. Αυτό το ξέρετε. Οι Εβραίοι δεν είναι πολλοί είς τον κόσμο, είναι 11 εκατομμύρια. Όλοι οι Εβραίοι σε όλο τον κόσμο. Αλλά κρατούν κατά ένα συντριπτικό ποσοστό την οικονομία του κόσμου. Συνεπώς αυτοί οι άνθρωποι ρυθμίζουν τα πράγματα. Αλλά τί θα ενδιέφερε αυτούς και τί σχέση έχουν αυτοί με τον αριθμό 666; Οι Εβραίοι έχουν μείνει άπιστοι εις τον Ιησούν Χριστόν. Και φυσικά αναμένουν άλλον Μεσσία. Είναι μία μερίδα οι λεγόμενοι Σιωνισταί, οι οποίοι έχουν Μεσσιανικές προσδοκίες αλλά υληστικού τύπου, υλιστικής διαστάσεως. Είναι γνήσιοι απόγονοι εκείνων των Εβραίων της εποχής του Χριστού, που ζήτησαν τον Μεσσία να είναι εθνικός απελευθερωτής και που θα τους έδινε να φάνε με χρυσά κουτάλια, να το πώ κατά την δημώδη έκφραση. Οι ελπίδες τους βεβαίως διαψεύστηκαν είς το πρόσωπο του Ιησού Χριστού, γι' αυτό και τον εσταύρωσαν. Βέβαια είναι κι άλλα τα αίτια. Τον εφθόνησαν!
Μας λέγει σαφώς ο Ευαγγελιστής Ιωάννης ότι "διά φθόνου παρέδωκαν αυτόν". Πότε όμως; Όταν είδαν να διαψεύδεται η ελπίδα τους ότι θα μπορούσε να σταθεί Μεσσίας όπως τον περίμεναν. Βεβαίως οι προφήτες δέν μιλούσαν για έναν τέτοιον Μεσσία. Αλλά μέσα στην παραζάλη της δίψας τους και την πείνας τους για ελευθερία και για πλούτο δέν ερμήνευσαν σωστά τους προφήτες. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό στοιχείο. Με το κριτήριο των παθών ερμήνευαν τις γραφές. Κι' όταν κάνεις ερμηνεύσει τις γραφές με το κριτήριο των παθών, οπωσδήποτε Θα ερμηνεύσει λανθασμένα. Έτσι δέν έβλεπαν ότι ο Μεσσίας είναι'"παθητός". Και σκανδαλίσθηκαν όταν είδαν τον Μεσσία, τον αναμενόμενο, επί του σταυρού. Οι θέσεις που έλεγαν "αν είσαι εσύ ο Χριστός, κατέβα από τον σταυρό να δούμε και να πιστέψουμε" γιατί πάντα είχαν μέσα στο μεδούλι τους στην αναζήτηση θαύματος, που δέν είναι πάντα τεκμήριο το θαύμα. Γιατί θαύματα θα κάνει και ο ψευδόχριστος θα κάνει και ο Αντίχριστος. Δέν είναι πάντοτε το κριτήριο αυτό. Ωστόσο διαψεύστηκαν. Βεβαίως την Αγία Γραφή την γνωρίζουν, την Καινή Διαθήκη οι Εβραίοι. Βεβαίως γνωρίζουν ότι ο αριθμός 666 είναι ένας Μεσσίας, ο οποίος θα είναι και λέγεται από τους Χριστιανούς Αντίχριστος, οι άνθρωποι αυτοί όμως, πλέον παρέδωκαν την καρδιά τους είς τον σατανά Σαφώς ο Χριστός είπε, ότι εκείνος που δεν έχει τον Υιόν δέν έχει ούτε τον Πατέρα. Ακούστε αυτό, είναι τρομερό. Αυτός που δεν έχει τον Υιό δεν έχει ούτε τον Πατέρα, κι' εκείνος που δεν έχει τίποτα τότε είναι άθεος. Τότε λοιπόν οι Εβραίοι, αφού δεν έχουν τον Υιό, δέν πίστεψαν δέν έχουν ούτε τον Πατέρα, άρα είναι Άθεοι. Άρα λοιπόν έχουν κυβερνηθεί έχουν ήδη πιά κατακτηθεί από τον διάβολο. Και εφόσον είναι άνθρωποι με παχυλές υλιστικές θέσεις, δέν βλέπουν τίποτα άλλο μπροστά τους παρά χρήματα και την κοσμοκρατορία. Πώς θα εξυπηρετηθούν; Θα εξυπηρετηθούν μόνο αν δεχθούν τον Μεσσία, έναν Μεσσία που θα σταθεί αντίπαλος του Ιησού Χριστού. Ήδη διαισθάνονται ότι αυτός είναι εκείνος που φέρει τον αριθμό 666 στο βιβλίο της Αποκαλύψεως.
   Κάνει εντύπωση. Κάνει εντύπωση. Αλλά γιατί κάνει εντύπωση; Θυμάστε πέρυσι που σας είχα διαβάσει από μία μασονική προσευχή του 33ου βαθμού, που αποτείνεται πρός τόν Baphomet, που δεν είναι παρά ο διάβολος. Είναι ένα άγαλμα, που είναι ο τραγοπόδης θεός, ο Πάν, ας το πούμε, μισός άνθρωπος και μισός τραγί. Με κέρατα, έχει ουρά, και τα πόδια, τα χέρια είναι ανθρώπινα, τα πόδια είναι τραγίσια και κάθεται σταυροπόδι και αυτόν προσκυνούν. Ο Baphomet! Δηλαδή ο διάβολος, σας το ξαναλέω άλλη μία φορά. Και θα πείτε : Γιατί τον προσκυνούν; Οι άνθρωποι προσκυνούν αυτόν; Και υβρίζουν τον Γιαχβέ, τον Κύριο, τον Θεό; Ότι είναι ο εχθρός του πολιτισμού.. Ο εχθρός της προόδου.
και τα λοιπά και τα λοιπά.. Ενώ ο Baphomet, ο διάβολος είναι εκείνος που προάγει τον πολιτισμό, την επιστήμη, την τεχνική, την τέχνη, και τις ηδονές του κόσμου τούτου. Από την άλλη μεριά το Ευαγγέλιο δεν αρέσει. Αλλά και η Παλαιά Διαθήκη ως ασκητική, διότι θυμηθείτε τους Εβραίους στην έρημο αγαπητοί μου, πόσες φορές εγόγγυσαν όταν ο Θεός τους είχε υπό παιδαγωγία μόνο με το "μάννα". Αυτοί θέλανε και κρέας και τα σκόρδα και τα κρεμμύδια και τα ψάρια της Αιγύπτου, και θέλησαν να γυρίσουν πίσω και να αθετήσουν την επαγγελία του Θεού για μία γή επαγγελίας, υποσχέσεως. Συνεπώς οι Εβραίοι δεν θέλουν τον Θεό. Αλλά θέλουν έναν Μεσσία, έναν Θεό που θα τους δώσει υλικά αγαθά. Γι'  αυτό το λόγο απορρίπτουν τον Θεό της Καινής Διαθήκης. Απορρίπτουν και τον Ιησού Χριστό ως Μεσσία. Και θέλουν έναν που θα τους δώσει ευημερία. Και όταν ξέρουν ότι αυτός θα κυβερνήσει τον κόσμο εξ ονόματος των Εβραίων, και όπως θα δούμε στη συνέχεια, θα είναι Εβραίος, τότε λοιπόν χωρίς να γνωρίζουν ακόμη ποιός θα είναι, αποδέχονται τον αριθμό 666 που είναι το χαρακτηριστικό της δικής του επικρατήσεως παγκοσμίως. Έτσι εξηγούνται τα πράγματα.
   Άν διαβάσετε το τελευταίο πρωτόκολλο των σοφών της Σιών, το τελευταίο, πώς ζητούν και θέλουν να διαμορφωθεί ο μέλλων βασιλεύς, απόγονος του Δαυίδ, όπως λέγουν, ο αστήρ του Δαβίδ που θα βασιλεύσει στους Εβραίους και θα γίνει κοσμοκράτωρ, αγαπητοί μου θα βρείτε χαρακτηριστικά γνωρίσματα, όπως μας τα λέγουν οι Πατέρες δια τον μέλλοντα Αντίχριστο. Και υπάρχουν στοιχεία τα οποία θα τρομάξετε άν ακούσετε για τον Αντίχριστο, πόσο θαυμάσιος άνθρωπος θα είναι, στην αρχή, στην αρχή. Έτσι, τί το περίεργο αν ζητούν να βάλουν αυτούς τους δύο αριθμούς, τον αριθμό 666 και τον αριθμό τον ατομικό.
   Πάντως, όπως ξέρετε, επειδή κάθε προφητεία δεν έγινε από άνθρωπο, αλλά από το Πνεύμα του Θεού, ή το καταλαβαίνουν ή δέν το καταλαβαίνουν οι άνθρωποι γίνονται υπηρέτες της πληρώσεως των προφητειών του Θεού. Όταν επί παραδείγματι Ευαγγελιστής Ιωάννης βλέπει πώς ο Χριστός σταυρώνεται και λέγει, και διαμέρισαν τα ιμάτια του Κυρίου, γιατί ήτανε γραμμένο, και ότι ο Κύριος δεν συνεθλίβησαν τα οστά του, όπως των άλλων ληστών. Γιατί ήτανε γραμμένο, λέει ο Ευαγγελιστής Ιωάννης "ὀστοῦν οὐ συντριβήσεται αὐτοῦ."
(Ιω. 19,36)
Ανά πάσα στιγμή βλέπει την γραφή. Μα την γραφή δεν την διάβαζαν οι Εβραίοι; Σπουδαίοι Ραβίνοι υπήρχαν, δέν διαβάζαν; Και όμως αγαπητοί μου εξεπλήρωσαν τις προφητείες χωρίς να το καταλαβαίνουν.


Απόσπασμα από την 56η ομιλία στο βιβλίο της Καινής Διαθήκης « Ιερά Αποκάλυψις ».

Όλες οι ομιλίες της Κατηγορίας :
" Ἱερά Ἀποκάλυψις " εδώ ⬇️
http://arnion.gr/index.php/p-thanasios-mytilina-os/milies-p-thanasiou/kainh-diauhkh/iera-apokalycis
↕️
https://youtube.com/playlist?list=PLxBsMI6pr40qa7vUvidbEX6OBGq3b9WeV

🔸Επεξηγηματικό βίντεο Ασπάλαθου.
https://youtu.be/8tNfAHRkTCk

__⬇️Playlist "Ασπάλαθου".⬇️__
https://aspalathos21.blogspot.com/2021/07/blog-post_83.html?m=0

📃Απομαγνητοφωνημένες ομιλίες του πατρός Αθανασίου. ⬇️
https://athanasiosamvonas.blogspot.com/2021/04/blog-post_15.html?m=1

📜 Αποσπάσματα ομιλιών πατρός Αθανασίου ⬇️
https://athanasioslogos.blogspot.com/?m=0

__⬇️ Facebook ⬇️__
https://www.facebook.com/groups/1637818926362004/?ref=share

Κατάλογος ομιλιών πατρός Αθανασίου Μυτιληναίου.
https://drive.google.com/file/d/1JmrxaObMVyTA4_pS5yuMaQdoBf8-LwBP/view?usp=drivesdk

†.Πρός Δόξαν τοῦ Ἁγίου Τριαδικοῦ Θεοῦ.