13 Απριλίου 2021

Θα υπάρξει διωγμός των Χριστιανών εκ μέρους της ειδωλολατρίας. -ϖ-

†..Έγραψε ο Παύλος πιο πάνω, ότι οι άνθρωποι εγνώριζαν μεν τον Θεό δια της κτίσεως, όμως ηλλαξαν την δόξα του άφθαρτου Θεού, ηλλαξαν και παρουσίασαν την πολυθεΐα ότι ο Θεός είναι άνθρωπος, με ανθρωπίνη φύση. Ότι είναι ταύρος, τράγος, Νείλος (ποταμός) καλαμπόκι και λοιπά. Τώρα, επανέρχεται ο Παύλος με ένα ισχυρότερο τρόπο διατυπώσεως, χρησιμοποιώντας τη λέξη "μετήλλαξαν" στο προηγούμενο είπε "ήλλαξαν" τώρα μας λέει "μετήλλαξαν" και κάνει αυτήν την επανάληψη, για να τονίσει την σοβαρότητα του αμαρτήματος, που είναι η ειδωλολατρία.
   Και εμείς, στην εποχή μας τονίζουμε αυτήν τη σοβαρότητα στο ίδιο αμάρτημα, δηλαδή στην παρουσία της ειδωλολατρίας και μάλιστα, με την χονδρή της μορφή, ώς λατρεία που σας είπα του δωδεκαθέου και κανείς δεν συγκινείται. Να κάνει κανείς ένα κήρυγμα ότι « αγαπητοί μου Χριστιανοί, ξέρετε ότι επανέρχεται η λατρεία του δωδεκαθέου; Υπάρχουν Ορθόδοξοι Χριστιανοί μας βαπτισθέντες, οι οποίοι εξετράπησαν είς την λατρεία του δωδεκάθεου του Ολύμπου και ότι αυτό σαν γάγγραινα -για να χρησιμοποιήσω την λέξη του Παύλου- σαν γάγγραινα θα απλωθεί μέσα είς την ανθρώπινη Χριστιανική μας κοινωνία;» Δέν παίρνουν είδηση οι Χριστιανοί μας. Έ καί! Ακούτε; Πρέπει λοιπόν κάποτε να δούμε, διωγμούς εκ μέρους της ειδωλολατρίας, διωγμούς των Χριστιανών! Για να τους τσούξει τους Χριστιανούς! Α, έτσι; Ναί έτσι! Τον καιρό που ήταν η μειοψηφία, εμείς αγρόν αγοράσαμε.
  Και αυτός ο διωγμός μη νομίζετε, έχει αρχίσει. Θέλετε να πώ κάνα παράδειγμα; Άν είσαι Τέκτων, δηλαδή ειδωλολάτρης πιστεύεις στον Μ.Α.Τ.Σ, στον Μ.έγαλο Α.ρχιτέκτονα Τ.ου Σ.ύμπαντος, τότε βρίσκεις εργασία και εύκολα ανέρχεσαι - αναριχάσαι την κοινωνική κλίμακα. Αν δέν είσαι Τέκτων, δέν είσαι ειδωλολάτρης, τότε, αναμένεις εργασία και εργασία δεν υπάρχει!
   Σήμερα έχουμε αυτόν τον κοινωνικόν, ΠΡΟΣΈΞΤΕ, διωγμό. Κοινωνικό διωγμό. Μιλάμε εναντίον του ρατσισμού, ρατσισμός λέει να μή δεχθείς τον Τσιγγάνο, να τον έχεις να μένει στα αντίσκηνα μέχρι σήμερα, ρατσισμός. Και όμως συντηρούμε τον ρατσισμό, όταν ο άλλος δέν είναι ομόφρων με εμάς, δεν είναι ειδωλολάτρης. Και τότε διακρίνομε τους Χριστιανούς και λέμε: «Αυτός γιατί να πιάσει δουλειά; Δέν υπάρχει λόγος.» να ρατσισμός! Και όσο ο καιρός περνά, τα πράγματα θα γίνονται ακόμη και ακόμη δυσκολότερα να μου το θυμόμαστε. Ιδίως οι νεότεροι, να μου το θυμόμαστε..

12/12/1996'


Απόσπασμα από την 11η ομιλία στο βιβλίο της Καινής Διαθήκης « Πρός Ρωμαίους ».

Όλες οι ομιλίες της Κατηγορίας :
" Πρός Ρωμαίους " εδώ ⬇️
http://arnion.gr/index.php/p-thanasios-mytilina-os/milies-p-thanasiou/kainh-diauhkh/pros-rvmaioys
↕️
https://youtube.com/playlist?list=PLxBsMI6pr40oM4Rb7EjNY6JCGnA81mU5v

Απομαγνητοφώνηση: Αθανάσιος Άμβωνας.

🔸Επεξηγηματικό βίντεο Ασπάλαθου.
https://youtu.be/8tNfAHRkTCk

__⬇️Playlist "Ασπάλαθου".⬇️__
https://aspalathos21.blogspot.com/2021/07/blog-post_83.html?m=0

📃Απομαγνητοφωνημένες ομιλίες του πατρός Αθανασίου. ⬇️
https://athanasiosamvonas.blogspot.com/2021/04/blog-post_15.html?m=1

📜 Αποσπάσματα ομιλιών πατρός Αθανασίου ⬇️
https://athanasioslogos.blogspot.com/?m=0

__⬇️ Facebook ⬇️__
https://www.facebook.com/groups/1637818926362004/?ref=share

Κατάλογος ομιλιών πατρός Αθανασίου Μυτιληναίου.
https://drive.google.com/file/d/1JmrxaObMVyTA4_pS5yuMaQdoBf8-LwBP/view?usp=drivesdk

†.Πρός Δόξαν τοῦ Ἁγίου Τριαδικοῦ Θεοῦ.