13 Απριλίου 2021

Αμερική.  Η μεγάλη πόρνη Βαβυλώνα της αποκαλύψεως.ϖ

†. ἕως κρίνῃ τὴν κρίσιν τοῦ λαοῦ αὐτοῦ, καὶ εὐφρανεῖ αὐτοὺς ἐν τῷ ἐλέει αὐτοῦ. (Σοφ. Σειρ. 35,23)
Και η απόδοσις : "μέχρις ότου θα κρίνει και θα αποδώσει δικαιοσύνη και θα υπερασπίσει τον λαό του και θα χαροποιήσει τους εκλεκτούς του λαού του, με το έλεός του".
Ο ιερός συγγραφεύς εδώ αγαπητοί, βλέπουμε ότι, ξεπερνά τις ατομικές περιπτώσεις, πώς μπορεί κανείς να αδικείται ή όχι και βλέπει μπροστά του, αυτόν τον λαόν του Ισραήλ, με τις εθνικές του περιπέτειες.

Κάπου λέγει η γραφή, ότι, θα στείλω σε εσάς
- λέγει ο Θεός - τιμωρούς τους Βαβυλωνίους. [...]
( ἰδοὺ ἐγὼ ἀποστέλλω καὶ λήψομαι τὴν πατριὰν ἀπὸ βοῤῥᾶ καὶ ἄξω αὐτοὺς ἐπὶ τὴν γῆν ταύτην καὶ ἐπὶ τοὺς κατοικοῦντας αὐτὴν καὶ ἐπὶ πάντα τὰ ἔθνη τὰ κύκλῳ αὐτῆς καὶ ἐξερημώσω αὐτοὺς καὶ δώσω αὐτοὺς εἰς ἀφανισμὸν καὶ εἰς συριγμὸν καὶ εἰς ὀνειδισμὸν αἰώνιον·)
(Ιερ. 25,9). Μετά όμως λέει το εξής ο Θεός, θα ελεήσω εσάς, γιατί επαρκώς τιμωρηθήκατε, αυτούς δε, θα τους τιμωρήσω για την σκληρότητά τους και όσες αδικίες προκάλεσαν σε εσάς. (καὶ ἐν τῷ πληρωθῆναι τὰ ἑβδομήκοντα ἔτη, ἐκδικήσω τὸ ἔθνος ἐκεῖνο, φησὶ Κύριος, καὶ θήσομαι αὐτοὺς εἰς ἀφανισμὸν αἰώνιον·) (Ιερ. 25,12)

Και πραγματικά αγαπητοί μου, τυπικό παράδειγμα είναι το εξής: Ο Ισραήλ υπάρχει μέχρι σήμερα, παρά τις περιπέτειες που είχε τις ιστορικές, όχι όμως και οι Βαβυλώνιοι, οι Βαβυλώνιοι δεν υπάρχουν πιά. Δηλαδή, δέν υπάρχει άνθρωπος που να έχει Βαβυλωνιακή συνείδηση. Έγιναν άλλοι λαοί και λοιπά και λοιπά..
Πέραν όμως του Ισραήλ ώς εθνότης, είναι και ο νέος Ισραήλ οι χριστιανοί. Σκεφθείτε, τα μαρτύρια των χριστιανών μέσα είς τους αιώνες. Όχι βεβαίως για να τιμωρήσει τους Χριστιανούς, αλλά γιατί ήτανε η ανάγκη, οι χριστιανοί να ομολογούν τον Χριστό και η ομολογία τους αυτή, τους έφτανε τους οδηγούσε, μέχρι το μαρτύριο. Έτσι έχουμε 11 με 13 εκατομμύρια μάρτυρες, κατά υπολογισμούς, μόνο τους τρείς πρώτους αιώνες. Σημειώσατε ότι το μαρτύριο και οι διωγμοί των χριστιανών δεν σταμάτησαν. Μπορεί να σταματάει σε ένα τόπο, συνεχίζεται όμως σε έναν άλλον τόπο. Σήμερα εδώ να έχομε ειρήνη ώς χριστιανοί, αύριο όμως, να έχουμε ένα διωγμόν. Κανείς δέ γνωρίζει, τί θα γίνει αύριο με τους χριστιανούς. Όχι για να μας τιμωρήσει ο Θεός, κάπου και που έχουμε και την περίπτωση αυτή εδώ που τα λέμε, άλλα, για να υπάρξει η απόδοση της ομολογίας, όταν φτάνουν βαριά σύννεφα αθεΐας και λοιπά και λοιπά.. Και ο Θεός ξέρει, αύριο πόσους άλλους καινούργιους μάρτυρες μπορούμε να έχουμε.
Μάλιστα με αυτήν την παγκοσμιοποίηση, ώ, να' στε σίγουροι γι' αυτό. Ό, τι χειρότερο μπορείτε να περιμένετε με την παγκοσμιοποίηση. Και μάλιστα δείγματα, βεβαίως δείγματα έχομε από τώρα, ή μήπως δέν τα έχετε αντιληφθεί τα δείγματα αυτά;
Υπάρχουν δείγματα, και λέμε αύριο τί μπορεί να γίνει;
Τί διωγμός θα μπορεί να υπάρξει εναντίον των χριστιανών..;
Να μήν μπορείς να προφέρεις το όνομα καν, Χριστός. Λοιπόν μη συζητούμε.. Σε κάθε εποχή πάντοτε έχομε αυτούς τους διωγμούς. Όλοι αυτοί, ποιοι είναι; Οι αδικούντες. Αδικούν τον λαό των χριστιανών, αλλά θα τιμωρηθούν όμως αιωνίος,ναί!

Η μεγάλη πόρνη, η μεγάλη πόρνη η οποία επόρνευσε άπασαν την οικουμένην, θα μου πείτε, πώς γίνεται αυτό; Είναι ένας λαός.
Εδώ και 20 χρόνια, όταν κάναμε αγαπητοί μου την ερμηνεία της αποκαλύψεως, σας είχα πεί, δεν είναι τολμηρό και μάλιστα πολύ περισσότερο τώρα και τώρα το καταλαβαίνουμε ακόμη καλύτερα, είναι η Αμερική, οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Δέν φοβόμαστε κανέναν να το πούμε, ναί, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι. Διότι είναι η μεγάλη πόρνη κατά την αποκάλυψη που κάθεται είς τη ράχη του θηρίου. Είναι δυνατόν, να κάθεσαι πάνω στη ράχη του θηρίου, του Διαβόλου και του Αντιχρίστου και να είσαι ο σπουδαίος άνθρωπος η σπουδαία χώρα; Όταν λέγει με τις πορνείες της, ξέρετε τι είναι οι πορνείες; Είναι η κουλτούρα η αμερικάνικη πού έχει φτάσει σε όλα τα σημεία της γής, παντού, η κουλτούρα η αμερικάνικη . Και βλέπετε οι άνθρωποι, όλο φεύγουν και φεύγουν.. Από πού να αρχίσω, από τον τρόπο που ζούν;
Από τον τρόπο που σκέπτονται ή από το Hollywood, ή πού πώς.. Και εκπορνεύουν όλους τους λαούς της γής. Θυμάμαι μία αφίσα εδώ και 50 χρόνια πίσω, που έδειχνε κάτι αφρικανούς που κοιτάζουνε κάτι φωτογραφίες ενός κινηματογραφικού έργου, και μάλιστα Hollywood, νά πώς εκπορνεύονται οι λαοί, με όλην αυτήν την πικρία του πολιτισμού που έχουνε αυτός ο λαός, ναί. Γενικά, είναι ο δυτικός πολιτισμός αν το θέλετε, να μήν βγάλω και τους ευρωπαίους, να μήν τους βγάλω να μήν τους ξεχωρίσω,  κατά δυστυχία μας.. ας είναι. Το θέμα είναι, ότι, όλοι αυτοί που εμαρτύρησαν για το όνομα του Χριστού, υπέρ της πίστεώς των, βεβαίως θα αποκατασταθούν στην Βασιλεία του Θεού. Είναι εκείνο που σας είπα προηγουμένως, Κύριε - λέει - πότε θα εκδικηθείς τον θάνατό μας; (καὶ ἔκραξαν φωνῇ μεγάλῃ λέγοντες· ἕως πότε, ὁ δεσπότης ὁ ἅγιος καὶ ὁ ἀληθινός, οὐ κρίνεις καὶ ἐκδικεῖς τὸ αἷμα ἡμῶν ἐκ τῶν κατοικούντων ἐπὶ τῆς γῆς; Αποκ. 6,10) Και τους δόθηκε, λέγει η αποκάλυψις λευκός χιτών, και τους ειπώθηκε, περιμένετε λίγο ακόμη. Ακούστε, εκείνο το λίγο σας εντυπωσιάζει; Περιμένετε λίγο ακόμη, έως ότου και άλλοι αδελφοί σας μαρτυρήσουν όπως και εσείς. Και τότε θα εκδικηθώ, λέγει ο Κύριος, το αίμα το αδικοχυμένο επάνω είς την γήν.

(καὶ ἐδόθη αὐτοῖς ἑκάστῳ στολὴ λευκή, καὶ ἐῤῥέθη αὐτοῖς ἵνα ἀναπαύσωνται ἔτι χρόνον μικρόν, ἕως πληρώσωσι καὶ οἱ σύνδουλοι αὐτῶν καὶ οἱ ἀδελφοὶ αὐτῶν οἱ μέλλοντες ἀποκτέννεσθαι ὡς καὶ αὐτοί. Αποκ. 6,11) Αυτό σημαίνει, ότι τους αδικηθέντας όπως λέει το χωρίον που σας διάβασα,

"εὐφρανεῖ αὐτοὺς ἐν τῷ ἐλέει αὐτοῦ."
θα τους ευφράνει με το έλεος του ο Κύριος, και το έλεος του Θεού δεν είναι άλλο από τη Βασιλεία του Θεού. Τι άλλο θέλομε?
Γι' αυτό σας είπα, μή περιμένετε πλήρη δικαίωση επάνω σε αυτήν τη ζωή. Από τα ατομικά σας συμφέροντα, μέχρι τα εθνικά συμφέροντα, μέχρι ξέρω 'γώ σε θέματα όπως είναι η εκκλησία με τα μέλη της.


Απόσπασμα από την 265η ομιλία στο βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης « Σοφία Σειράχ ».

Όλες οι ομιλίες της Κατηγορίας :
" Σοφία Σειράχ " εδώ ⬇️
http://arnion.gr/index.php/p-thanasios-mytilina-os/milies-p-thanasiou/palaia-diauhkh/sofia-seirax
↕️
https://youtube.com/playlist?list=PLxBsMI6pr40oRvQcJSffpry9_VIhWtola

🔸Επεξηγηματικό βίντεο Ασπάλαθου.
https://youtu.be/8tNfAHRkTCk

__⬇️Playlist "Ασπάλαθου".⬇️__
https://aspalathos21.blogspot.com/2021/07/blog-post_83.html?m=0

📃Απομαγνητοφωνημένες ομιλίες του πατρός Αθανασίου. ⬇️
https://athanasiosamvonas.blogspot.com/2021/04/blog-post_15.html?m=1

📜 Αποσπάσματα ομιλιών πατρός Αθανασίου ⬇️
https://athanasioslogos.blogspot.com/?m=0

__⬇️ Facebook ⬇️__
https://www.facebook.com/groups/1637818926362004/?ref=share

Κατάλογος ομιλιών πατρός Αθανασίου Μυτιληναίου.
https://drive.google.com/file/d/1JmrxaObMVyTA4_pS5yuMaQdoBf8-LwBP/view?usp=drivesdk

†.Πρός Δόξαν τοῦ Ἁγίου Τριαδικοῦ Θεοῦ.