13 Απριλίου 2021

Ο Μουσουλμανισμός.


†.Ο μουσουλμανισμός, θεωρείται αντίχριστος και πρόδρομος του Αντιχρίστου. 
Γιατί; Γιατί απλούστατα, έχει αρνηθεί και αρνείται την Θεανθρωπίνη φύση του Χριστού. Δέχεται τον Χριστό σαν ιστορικό πρόσωπο, έχει αρνηθεί όμως την Θεότητά του. Γι' αυτό, θεωρείται ο μουσουλμανισμός αυστηρός μονοθεϊσμός και το βασικότατο, εκείνο που το χαρακτηρίζει αυτό που είναι, ότι αρνείται το δόγμα της Αγίας Τριάδος και Συνεπώς και το δόγμα της ενανθρωπήσεως παρακάτω, διότι, όταν δέν υπάρχει ο υιός, τότε, τί είδους ενανθρώπηση μπορούμε να έχουμε;

Είναι θεμελιώδους σημασίας, μήν τρέχουμε σε άλλα πράγματα, αυτό είναι το βασικό. Είναι η αρνήσις του δόγματος της Αγίας Τριάδος.

Άν διαβάσετε λίγο την ιστορία του δόγματος, σχετικά με τους μουσουλμάνους, τον μωαμεθανισμό, θα το δείτε αυτό. Πού στηρίχθηκαν.. τα έχω και άλλοτε πεί αυτά, θα τα έχετε ακούσει.
Στηρίχθηκαν στον Αριστοτέλη, πού βρήκαν κάποια βιβλία του Αριστοτέλους.. ότι, κάθε ουσία αντιστοιχεί σε ένα πρόσωπο, ή κάθε πρόσωπο αντιστοιχεί σε μία ουσία, δέν μπορούμε να έχουμε μία ουσία και τρία πρόσωπα και άλλα πολλά και πολλά και πολλά..
Πάνω σ' αυτό στηρίχθηκαν, τί δηλαδή θα πεί αυτό, πού στηρίχθηκαν; Στη λογική ερμηνεία του δόγματος.
Ενώ η παρουσία του δόγματος είναι υπέρλογος γι' αυτό και αποτελεί μυστήριο.
Διότι, άν ο άνθρωπος καταλάβει κάτι, το κατέκτησε και αν καταλάβει την Θεότητα την κατέκτησε  και αν κατακτηθεί η Θεότητα τότε δεν είναι Θεότητα.
Δεν ξέρω αν το καταλάβατε.

Είναι λοιπόν η λογική ερμηνεία, βάση της φιλοσοφίας προσπάθησαν να κατανοήσουν..
Τον χριστιανισμό τον απέρριψαν και έμειναν στον ιουδαϊσμό.
Γιατί, ένα μεγάλο μέρος του μουσουλμανισμού είναι ο ιουδαϊσμός.
Κάτι έχουνε πάρει από τον χριστιανισμό, όχι όμως το δόγμα της Αγίας Τριάδος.

Έτσι λοιπόν, θεωρήθηκε και πραγματικά είναι, ο μουσουλμανισμός, πρόδρομος του Αντιχρίστου και μάλιστα θεωρήθηκε και αντίχριστος σαν σύστημα μέχρι πρότινος, μέχρι τις αρχές του αιώνος μας στα τέλη του περασμένου και αρχές του του αιώνος από τον Απόστολο Μακράκη, θεωρούσε τον μουσουλμανισμό ότι είναι ο αντίχριστος και όσες ερμηνείες έγιναν της αποκαλύψεως, κατά την διάρκεια της τουρκοκρατίας εφαίνετο πάντοτε και εφέρετο ως αντίχριστος ο μουσουλμανισμός, ο μωαμεθανισμός, ο Μωάμεθ και τα λοιπά..

Προσέξτε τώρα ἐδῶ κάτι, πολύ νά προσέξομε αὐτό, γιατί δυστυχῶς δέν τό ἔχομε προσέξει δεόντως καί μένομε ἐγκληματικῶς ἀπαθεῖς. Ὁ μουσουλμανισμός ἐπιχειρεῖ τόν κύκλο τῆς γῆς. Αὐτό τό ὁποῖο λέμε ἕνα τόξο, ἐδῶ στά Βαλκάνια, μουσουλμανικό καί τό βλέπομε, βεβαίως ἀπό πολιτικῆς πλευρᾶς, εἶναι κάτι πολύ περισσότερο ἀπό ἕνα τόξο. Ἐπιχειρεῖ, θά ἐπαναλάβω καί νά τό θυμόσαστε, ἐπιχειρεῖ τόν κύκλο τῆς γῆς! Ὅπως καί ἐγώ θυμᾶμαι τόν μακαριστό πατήρ Ἄγγελο Νησιώτη, πού εἶχε πεῖ -πρό τοῦ ’40- καί ἔλεγε: «Φοβηθεῖτε τόν μουσουλμανισμό, εἶναι ὁ φοβερότερος ἐχθρός, φοβηθεῖτε!». Τό κράτησα στή μνήμη μου καί τό ἀνεκάλεσα πολλές φορές, ἰδίως τά τελευταῖα χρόνια, πού βλέπω αὐτή τήν κίνηση τοῦ μουσουλμανισμοῦ. Τί; Ξέρετε πόσα ἑκατομμύρια μουσουλμάνοι ὑπάρχουν εἰς τήν Ἀσία, Πολυνησία, Ἀφρική; Πολλά ἑκατομμύρια μουσουλμάνοι ὑπάρχουν. Τό εἶπανε : «Θά ἐπιχειρήσομε ἐπίθεση κατά τῆς Εὐρώπης»! Τό εἶπανε, νά μήν πῶ τώρα πολιτικά πρόσωπα, δέν μοῦ ἀρέσει νά ἀνακατεύω πολιτικά πρόσωπα, ὅτι: «Ἡ Εὐρώπη θά γίνει μουσουλμανική, θά πάψει νά εἶναι χριστιανική»! Ξέρετε πόσα τεμένη ὑπάρχουν στό Παρίσι; Ἐμεῖς ἐν ὀνόματι τῆς ἀνεξιθρησκείας κτλ.. τούς πάντες ὑποδεχόμεθα. Ἑτοιμάζουν νά κάνουν καί στήν Ἀθήνα τέμενος μουσουλμανικό, ἐνῶ ἀναφέρθηκε ἐκεῖ, στά Ἐμιρᾶτα τῆς Ἀραβίας, ἀπέναντι ἀπό τό Ἰράκ, ζητήθηκε νά γίνει Λειτουργία φέτος [1992] τό Πάσχα, ὄχι μόνο νά γίνει ναός ἀπό τούς ἐκεῖ Ἕλληνες, - ἐνῶ ἐκεῖνοι ζητοῦν στήν Ἀθήνα νά γίνει ναός-, ἀλλά οὔτε καν σέ ἕνα δωμάτιο τῆς Πρεσβείας, νά γίνει Θεία Λειτουργία Πασχαλινή! Ναί, γιατί ἔχει τό στοιχεῖο τοῦ φανατισμοῦ. Δέν υπάρχει για τον μουσουλμανισμό ἀνεξιθρησκεία, δέν ὑπάρχει. Εἶναι παραμύθια αὐτό, η ἀνεξιθρησκεία, γιά τούς μουσουλμάνους. Γι’ αὐτό λοιπόν ἐπιχειρῶντας νά καταλάβει τήν Εὐρώπη θρησκευτικῶς, θά τήν καταλάβει καί πολιτικῶς». Εμείς δε οι χριστιανοί και ιδίως της δύσεως, - τώρα πόσο χριστιανοί είναι οι χριστιανοί της δύσεως, το βλέπει κανείς αυτό - μυωπάζουμε εγκληματικά. Παρακαλώ προσέξατέ το, τουλάχιστον για τη δική μας την πραγματικότητα.

Θυμάμαι πρό τού 40', μιλούσαν για τους χιλιαστάς "Έ, άστε τους αυτούς, πόσοι είναι.. μία φούχτα άνθρωποι.." Είναι σήμερα απειλή στην Ελλάδα;
Όλα ξεκινούν από μία φούχτα άνθρωποι ή αν θέλετε και από έναν άνθρωπο και ποτέ δεν πρέπει να θεωρηθεί αμελητέα ποσότης, η παρουσία ενός αιρετικού ανθρώπου.
Το χειρότερο ξέρετε ποιο είναι;
Γι' αυτό είπα προηγουμένως άν οι χριστιανοί της δύσεως είναι χριστιανοί.. Αυτό το Βατικανό, έχει αγκαλιάσει τους μουσουλμάνους, άκουσαν - άκουσαν, για να πλήξει τους ορθοδόξους της ανατολικής Ευρώπης και το δείχνει αυτό αυτήν τη στιγμή [η ομιλία εκφωνήθηκε στίς 18/8/1992] είς την Σερβία.
Τα γεγονότα μιλάνε μόνα τους. Έχει γράφει σε όλες τις εφημερίδες, πάσης  αποχρώσεως εφημερίδες. Ότι το Βατικανό συμμαχεί με τους μουσουλμάνους εναντίων των ορθοδόξων Σέρβων και λοιπά και λοιπά..
Είναι οι άνθρωποι που πιστεύουν το εξής, το Βατικανό : «και με τον Διάβολο θα συμμαχήσουμε αρκεί, να επιτύχουμε κάτι» και αυτό το κάτι γι' αυτούς είναι, να εξοντώσουν τους Ορθοδόξους Χριστιανούς. Δεν είναι αλήθεια?
Δεν είναι η σημερινή πραγματικότητα αυτή?

Να γιατί, θα πρέπει να προσέξομε τους Φράγκους, το Βατικανό, αλλά και τους μουσουλμάνους.
Διότι, ήδη αυτοί συμπληρώνουν το τόξο τουλάχιστον για τα Βαλκάνια. Ναί, εκεί κλείνει, στο Βατικανό κλείνει. Πιστεύω είσαστε ενήμεροι, πιστεύω ότι δέ σας λέγω καινούργια πράγματα και οφείλομε να είμεθα πράγματι ενήμεροι. Γι' αυτόν το λόγο, είχε δίκιο ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός που γιορτάζουμε στις 24 Αυγούστου, που έλεγε : "τον Πάπα να καταράσθε".
Και ο πατήρ Ιουστίνος Πόποβιτς, έλεγε την εξής τετράδα, γιατί θεωρούσε τον Πάπα αληθινό αντίχριστο. Όχι τον Πάπα, αυτός που είναι τώρα, στη θέση που είναι, αλλά τον εκάστοτε Πάπα, δηλαδή, το φαινόμενον δυτικός χριστιανισμός, που κατοικοεδρεύει στο Βατικανό. Έλεγε λοιπόν ο πατήρ Ιουστίνος, Σέρβος, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου. Ελληνομαθέστατος και Ελληνοπρεπέστατος και Ορθοδοξότατος, έλεγε : "υπάρχει η εξής τετράς, Ιούδας - Άρειος - Πάπας - Αντίχριστος".
Δηλαδή, ο Ιούδας είναι ο πρώτος αντίχριστος, στην Καινή Διαθήκη.
Ο Άρειος, που αρνήθηκε την Θεότητα του Ιησού Χριστού, δεύτερος αντίχριστος.
Είναι μία γραμμή δηλαδή, μιά διοίκουσα γραμμή.
Ο Πάπας, δηλαδή ο δυτικός χριστιανισμός, που τελικά αυτός ο δυτικός χριστιανισμός θα φέρει τον Αντίχριστο.
Δηλαδή θα φέρει.. με την έννοια, ότι θα τον αποδεχθούν οι χριστιανοί. Ναί - Ναί.. οι χριστιανοί.
Είναι γραμμένο στο βιβλίο της αποκαλύψεως, εκεί που λέει ότι αφέθηκε να πατηθεί η αυλή του ναού και η αυλή του ναού, πολύ δε περισσότερο όλη η Ιερουσαλήμ κατά τους πατέρες είναι η εκκλησία.
Αφέθηκε να πατηθεί η 3,5 χρόνια υπό των Εθνών.
(Αποκ. 11,1 - 2).

Είναι η προσκύνησις του Αντιχρίστου, που θα είναι ένας χριστιανισμός τόσο εκκοσμικευμένος, που δέ θα δυσκολευτεί να πεί, να προσκυνήσει τον Πάπα, να πεί δηλαδή : "εγώ θέλω ψωμί, εγώ θέλω χρήματα, εγώ θέλω την άνεσή μου.. Αφού μου τα δίνει αυτός ο άνθρωπος, γιατί να μην τον αποδεχθώ?
Για να το πάρω λίγο πρακτικότερα, να δείτε πώς θα γίνει αυτή η αποδοχή. Και τελικά θα έλθει φυσικά το κύριον πρόσωπο του Αντιχρίστου. Να ενθυμείσθε λοιπόν "Ιούδας - Άρειος - Παππάς - Αντίχριστος". Τα λέγει ο πατήρ Ιουστίνος Πόποβιτς. (Στις 29 Απριλίου 2010, ο πατήρ Ιουστίνος αγιοκατατάχθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.) Αλλά και άλλοι ανατολικοί Πατέρες, ιδίος Βυζαντινοί και λοιπά, έτσι μίλησαν. Όπως φέρ' ειπείν ο Άγιος Μάρκος ο ευγενικός. Να αποδεχθεί και να συμμαχήσει με τη Ρώμη? Ποτέ! Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς και άλλοι και άλλοι πολλοί.

Αυτά για τον μουσουλμανισμό και ας προσέχουμε πάρα πολύ, μα πάρα πολύ, διότι, είναι επικαιροτάτη και κρισιμοτάτη η όλη υπόθεσις.


Απόσπασμα από την 141η ομιλία στο βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης « Σοφία Σειράχ ».

Όλες οι ομιλίες της Κατηγορίας :
" Σοφία Σειράχ " εδώ ⬇️
http://arnion.gr/index.php/p-thanasios-mytilina-os/milies-p-thanasiou/palaia-diauhkh/sofia-seirax
↕️
https://youtube.com/playlist?list=PLxBsMI6pr40oRvQcJSffpry9_VIhWtola

🔸Επεξηγηματικό βίντεο Ασπάλαθου.
https://youtu.be/8tNfAHRkTCk

__⬇️Playlist "Ασπάλαθου".⬇️__
https://aspalathos21.blogspot.com/2021/07/blog-post_83.html?m=0

📃Απομαγνητοφωνημένες ομιλίες του πατρός Αθανασίου. ⬇️
https://athanasiosamvonas.blogspot.com/2021/04/blog-post_15.html?m=1

📜 Αποσπάσματα ομιλιών πατρός Αθανασίου ⬇️
https://athanasioslogos.blogspot.com/?m=0

__⬇️ Facebook ⬇️__
https://www.facebook.com/groups/1637818926362004/?ref=share

Κατάλογος ομιλιών πατρός Αθανασίου Μυτιληναίου.
https://drive.google.com/file/d/1JmrxaObMVyTA4_pS5yuMaQdoBf8-LwBP/view?usp=drivesdk

†.Πρός Δόξαν τοῦ Ἁγίου Τριαδικοῦ Θεοῦ.